Hlavní obsah

Ostrý crossover Hyundai Kona N shazuje maskování

Hyundai opět poutá na ostrý crossover Kona N. Nový přírůstek do rychlé rodiny by měl být za dveřmi, i když přesné datum premiéry není jasné.

Foto: Hyundai

Hyundai Kona N.

Článek

Hyundai ukazuje sportovně laděný crossover Kona N poprvé bez kamufláže, temné snímky toho příliš neskrývají. Příď je tvarovaná velmi dramaticky, otvory nad maskou chladiče připomínají současný styl Audi. Spodní část rozdělených světlometů pak splývá s černými doplňky na nárazníku.

Hyundai Kona má po faceliftu, nová verze N Line se tváří sportovně

AutoMoto

Na zádi zaujmou velké koncovky výfuku, celou karoserii zespod lemuje oranžový pás, podobně jako u dosavadních modelů od divize N. Známým designovým prvkem je i střešní spoiler s trojúhelníkovým brzdovým LED světlem.

Kona N dostane podle dříve zveřejněných informací na dnešní dobu a svou třídu poměrně velký motor, přeplňovaný dvoulitr z i30 N. V páru bude pracovat s osmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. O výkonových parametrech zatím Hyundai neprozradil nic, standardně má však motor výkon 280 koní.

Test Hyundai i30 N Project C: To nejostřejší z Nošovic

Testy

Novinka se zařadí vedle dalších ostrých variant divize, jako i20 N a i30 N. Mimo Evropu je k mání i Veloster N. V blízké budoucnosti se očekává příchod i30 N po faceliftu. Ostrá verze kony přijíždí po faceliftu celé modelové řady, který přinesl i mezistupeň, sportovně se tvářící variantu N Line.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám