Hlavní obsah

Osmiletý chlapec sebral matce auto a jel po německé dálnici 140 km/h

Osmiletý chlapec v Německu sebral v noci matčino auto a vyrazil na projížďku. Když se pak ve vysoké rychlosti na dálnici přestal cítit dobře, tak bezpečně zastavil. S odvoláním na policii to dnes uvedla agentura DPA. Chlapec se v autech zjevně vyzná, protože po zastavení nechal zapnutá výstražná světla a za vůz dokonce umístil varovný trojúhelník.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Policie ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko uvedla, že chlapcova matka dnes v půl jedné v noci nahlásila, že syn ujel jejím autem s automatickou převodovkou. Vůz byl nalezen nedlouho poté o osm kilometrů dál na dálničním odpočívadle u města Soest, kde jej hoch zaparkoval.

„Chtěl jsem se jenom trochu projet autem,“ uvedl chlapec do policejního protokolu. Na parkoviště odbočil z dálnice údajně poté, co se v rychlosti 140 kilometrů za hodinu přestal cítit dobře. Podle policejního mluvčího není důvod chlapcovým slovům nevěřit.

Po příjezdu policistů si byl svého jednání dobře vědom a pak se i rozplakal. Údajně už jednou auto řídil na uzavřené komunikaci a pravidelně jezdil i na motokárách a na autodromu. Ani chlapci, ani vozidlu se při noční epizodě nic nestalo, sdělila policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám