Hlavní obsah

Opel představí sportovní koncept. Pravděpodobně v Paříži

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco na autosalonu v Ženevě jsme neměli možnost automobilku Opel vidět, do Paříže na podzim nejspíš přijede. Konečně bude mít co ukazovat – půjde o koncept, který v sobě bude spojovat prvky pro nový Opel Corsa.

Foto: Opel

Veřejně zatím tenhle obrázek prezentován nebyl. Jen na konferenci Rüsselsheim Tech Day

Článek

Je to trochu zvláštní. Tenhle jediný obrázek zakrytého vozu se sportovními tvary by měl být ukázkou corsy? Ano, měl by to být koncept sportovního vozu.

Koncept to bude jistě zajímavý. Vždyť se ponese v duchu Opelu Monza nebo Opelu GT, což jsou koncepty z roku 2013 a 2016, které vzbudily hodně pozitivních reakcí. Lidé už věřili, že se zase na trhu objeví Opel Calibra, kupé, které před lety bylo perfektním vozem pro ty, kteří neměli moc peněz, a přitom chtěli mít doma efektní kupé.

Foto: Opel

Opel Monza Concept 2013

Bohužel finanční situace značky to nedovolila a naopak uvrhla firmu do takových problémů, že ji zachránila až francouzská skupina PSA, která Opel převzala v roce 2017. Nyní tak čekáme spíš na to, co všechno francouzského se objeví pod kapotami původně německé značky a co všechno francouzský majitel seškrtá a upraví. Koncept tak je takovým malým blýskáním se na lepší časy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám