Hlavní obsah

Opel po převzetí čekají radikální řezy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když skupina PSA převzala automobilku Opel, netrpělivě jsme čekali, co nové vedení přinese. Ukazuje se, že Opel jako samostatná značka bude fungovat jen na oko.

Foto: Opel

Opel Adam moc dlouho v nabídce asi nevydrží. Padne za oběť výměně majitele.

Článek

Během několika dní by měly vejít ve známost kompletní kroky nového vlastníka – skupiny PSA (Peugeot-Citroën), který nedávno Opel koupil. A změny to nebudou jen kosmetické.

Především budou postupně ořezány výrobní modelové řady. Skončí ty méně úspěšné (počítáme, že to bude Opal Adam a Zafira) a pokračovat budou dnes žádané vozy SUV. Uvidíme, zda konec nepotká i nějaké další vozy, jako je třeba Combo, které uvolní místo stejně velkým a stejně orientovaným vozům francouzské provenience (Citroën Berlingo a Peugeot Partner).

Zároveň s ořezáním nabídky přijde o práci dost lidí. PSA hodlá redukovat náklady na výrobu a lidskou práci. Vývojové centrum, které nedávno demonstrovalo proti svému případnému zrušení, se bát nemusí. V jeho kompetenci bude veledůležité odvětví. Sem se přesune kompletní vývoj elektromobilů.

A co bude s Opelem v dalších letech? Podle předběžných informací přesměrování vývoje není náhoda. Nové vozy Opel totiž budou postaveny na platformách PSA. Budou mít jejich podvozky, motory, komponenty. Jedinou pozitivní zprávou je plán na expanzi na trhy, kde dosud značka nemá zastoupení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám