Hlavní obsah

Opel plánuje výrobu nového SUV, proinvestuje 14 miliard korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Opel do konce tohoto desetiletí zahájí ve své továrně v německém Rüsselsheimu produkci nového sportovně-užitkového vozu. Navíc investuje 500 miliónů eur (téměř 14 miliard korun) do výroby motorů. Informoval o tom americký koncern General Motors (GM), který je majitelem Opelu.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

„Tento sportovně-užitkový vůz se stane druhou vlajkovou lodí této značky vedle modelu Insignia," řekla během návštěvy v Rüsselsheimu generální ředitelka GM Mary Barraová. Automobilka již v březnu uvedla, že v Rüsselsheimu investuje 245 miliónů eur (téměř sedm miliard korun) do výroby nového modelu. Tehdy však o modelu neposkytla žádné podrobnosti.

Nově ohlášená investice do výroby motorů se bude kromě Rüsselsheimu týkat rovněž továren v německém městě Kaiserslautern a polském městě Tychy. „Opel má pro GM velký strategický význam," uvedla Barraová. „Tyto dodatečné investice pomohou této značce znovu zazářit a přispějí k dalšímu posílení naší pozice v Evropě," dodala.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Opel se v minulosti dostal do existenčních problémů a GM chystala jeho prodej. Z toho nakonec sešlo a GM se rozhodla Opel restrukturalizovat vlastními silami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám