Hlavní obsah

Óda na originální Lotus Seven se vyprodala za sedm hodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá automobilka by ráda, kdyby se její auta prodávala tak, že by výroba nestačila. Ale jsou značky, které jsou překvapené, když se to tak stane. Třeba Caterham.

Foto: Caterham

Caterham Seven SuperSprint

Článek

Britská značka Caterham je genetický následovník slavného Lotusu Seven neméně slavného autora Colina Chapmana. K šedesátému výročí vozu tak představila speciální edici Seven SuperSprint. Jde o tradiční výrobek téhle značky, jenže v duchu historické legendy. Je oholený na kost (zákazník může dokonce požádat o odstranění sedačky spolujezdce), má za sedačkami velký trubkový rám, čelní okno tam je buď malé, menší nebo dokonce žádné. Vzhled kopíruje Lotus, lakování je pečlivě vybráno podle původních vzorů.

Caterham Seven SuperSprintVideo: Caterham

Pod kapotou pracuje miniaturní tříválec Suzuki o objemu 0,66 litru, který díky přeplňování má výkon 70 kW. Zdá se vám to málo? Tak si vezměte, že samotné auto váží pouhých 490 kg! Takže tady i s malým motůrkem se dají dělat velké jízdní výkony.

Foto: Caterham

Caterham Seven SuperSprint

Foto: Caterham

Caterham Seven SuperSprint

Limitovaná edice šedesáti kusů ale zabrala. Během pouhých sedmi hodin byly všechny vyprodané. Značka ale přesto pokračovala ve sbírání objednávek, kdyby náhodou někdo z prvních šedesáti si to rozmyslel. Přesto je to pro firmu nejrychleji prodaná série aut v historii. A to i přesto, že cena není tak úplně lidová – v přepočtu 865 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám