Hlavní obsah

Od neděle nesvítíme, ale jen do července

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle současné vyhlášky o silničním provozu s přechodem na letní čas přestává povinnost svítit celý den. Nyní vás tedy nemohou policisté pokutovat za to, že ve dne jsou světlomety zhasnuté. Avšak - lidé bděte! V červenci nastává velký zlom pro českého řidiče. Přichází v platnost nový zákon, který celodenní svícení již přikazuje po celý rok.

Článek

Ti, kteří tedy dnes nezapínají světla budou mít možná v červenci problémy. Zvyk je železná košile, a tak je asi lepší si tuto košili nesvlékat, jen co přejdou mrazy. Mnohým řidičům se to může vymstít, i když policie slibuje zpočátku poněkud mírnější přístup.

Dnes už je mnoho automobilů vybaveno automatickým zapínáním světel. Ty, které jím nedisponují, mohou velmi jednoduše takový systém získat. Pro obě voltážní skupiny (12 i 24V) existují na trhu jednoduché soupravy, které za necelou tisícovku je možné instalovat do téměř jakéhokoli automobilu.

Svícení přes den má své příznivce i odpůrce. Doufejme, že bezpečnost lidí na silnicích nakonec zvítězí. Na vás je teď možnost vyjádřit svůj názor v anketě či diskuzi.

Anketa

Myslíte, že celodenní svícení je dobré?
ANO
76,2 %
NE
23,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2887 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám