Hlavní obsah

Octavia Combi 4x4 stojí od 569 900 korun

Novinky, ČTK, maž

Nová Škoda Octavia Combi v provedení 4x4 bude stát 569 900 korun. To je o 205 000 korun více, než je základní cena vozu (ovšem s odlišnou motorizací). Na brněnském autosalonu cenu oznámil ředitel Škody pro ČR Petr Pečenka. Čtyřkolka bude mít v základní verzi druhý výbavový stupeň a motor 1,6 TDI.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia Combi (2013)

Článek

V Brně měla ve čtvrtek svou národní výstavní premiéru nová Škoda Octavia Combi třetí generace. K prvním zákazníkům v tuzemsku by se měla dostat na začátku května. Liftback se již prodává od února.

Kvůli náběhu výroby nové octavie zaznamenala Škoda v prvních dvou měsících pokles prodeje na českém trhu o desetinu na zhruba 8000 aut. "Očekáváme, že jakmile bude pro Českou republiku k dispozici plný modelový sortiment a objem výroby nové generace modelu Octavia, na českém trhu si dále polepšíme," uvedl Pečenka. Od začátku roku firma zvýšila tržní podíl o jeden procentní bod na 35,1 procenta.

Od dubna je v České republice možné objednávat novou Octavii Combi 4×4. Oficiální uvedení na český trh proběhne koncem června. Ceny začínají na 569 900 Kč za model s naftovým motorem 1,6 TDI/77 kW ve výbavové verzi Ambition. Model Octavia Combi s pohonem všech kol využívá spojky Haldex páté generace. K dispozici jsou dva vznětové (1,6 TDI/77 kW a 2,0 TDI/110 kW) a jeden zážehový motor (1,8 TSI/132 kW).

Silnější dvoulitr TDI stojí "ve čtyřkolce" 629 900, 1.8 TSI pak 649 900 korun.

Pro liftback verze 4x4 není k dispozici.

Reklama

Související témata:

Související články

Nová Škoda Octavia: první jízdní dojmy

Ještě před březnovou světovou premiérou v Ženevě umožnila mladoboleslavská automobilka zhruba sedmdesátce českých novinářů a blogerů řídit svůj nejdůležitější...

Škoda ukázala novou Octavii Combi

Mladoboleslavská automobilka ukázala druhou karosářskou variantu třetí generace svého stěžejního modelu. Obě verze octavie se ve světové premiéře představí na...

Výběr článků

Načítám