Hlavní obsah

Nový Opel Mokka má ceny pro český trh

Novinky, Daniel Havlina

Automobilka Opel představila v loňském roce svůj nový crossover Mokka s velkou pompou. Teď míří nositel nového designového jazyka německé automobilky na tuzemský trh.

Foto: Opel

Opel Mokka

Článek

Opel bude v Česku nabízet crossover Mokka ve dvou základních variantách, a to buď s konvenčními spalovacími motory, nebo na elektřinu, v takovém případě se bude jednat o model Mokka-e. Celkově nabídne crossover pět výbavových stupňů, konkrétně ve vzestupné tendenci Mokka, Edition, Elegance, GS Line a Ultimate. Dále pak tři spalovací a jeden elektrický motor.

Základním agregátem se pro Mokku stává motor 1,2 litru s turbodmychadlem s výkonem rovných 100 koňských sil a šestistupňovou manuální převodovkou. Výkonově nad ní stojí dieselový motor 1,5 litru CDTi se 110 koni a stejnou manuální převodovkou. Na vrcholu je 1,2litrový zážehový motor s maximálním výkonem 130 koní, který lze kombinovat jak s manuálem, tak i s osmistupňovou automatickou převodovkou.

Opel chystá ostrou Mokku-e, víc koní ale nedostane

AutoMoto

Zvlášť je nabízen motor elektrický, který má výkon 136 koňských sil a díky 50kWh baterii ujede na jedno nabití i 324 kilometrů.

Co se výbav týče, základní Mokka vyjde s nejslabším benzínovým motorem na 399 990 korun, přičemž se silnějšími motory nejde kombinovat. Vozidlo je v základu vybaveno LED světlomety, tempomatem, manuální klimatizací, sedmipalcovou obrazovkou infotainmentu nebo patnáctipalcovými koly z lehkých slitin.

Výběr všech motorizací už nabízí druhá nejnižší výbava Edition, která v závislosti na volbě stojí buď 419 990, nebo 489 990 korun s nejsilnějším benzínem. Za diesel zájemci zaplatí 459 990 korun. Za více peněz ovšem dostanete jen o palec větší kola.

První opravdu solidní prvky výbavy lze najít až ve variantě Elegance, kde se poprvé objevuje lepší infotainment s možností Apple CarPlay nebo Android Auto. Vůz má navíc automatickou klimatizaci, parkovací kameru nebo 17palcová kola. Cena přitom není nijak závratná, v postupnosti slabší benzín, silnější benzín a nafta stojí 439 990, 509 990 a 479 990 korun.

Můžeme novou astru dostat tam, kde jsme ji chtěli mít, říká šéfdesignér Opelu

AutoMoto

Vrcholem je výbava Ultimate, kde je řada asistenčních prvků jako rozpoznávání chodců ve standardu. Vrchol dostal také špičkové LED světlomety IntelliLux LED Matrix a infotainment s obrazovkou velkou 10 palců. Nelze pak opomenout osmnáctipalcová kola, vyhřívaná sedadla vpředu a digitální přístrojový štít. Se základním motorem stojí výbava Ultimate 529 990 korun, se silnějším benzínem v akci za 569 990 korun a s naftovým motorem 539 990 korun.

Alternativu tvoří sportovní verze GS Line, ta je nad rámec všeho vybavena černou maskou chladiče, červenými doplňky v exteriéru i interiéru a 17palcovými černými ráfky kol. K dispozici je tato výbava pouze se silnějším benzínem nebo elektromotorem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám