Hlavní obsah

Nový Opel Astra dorazí za dva roky, použije francouzskou techniku

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opel potvrdil, že pracuje na nové generace Astry, kterou chce uvést v roce 2021. Tradiční model čeká podobný osud, jako tomu je u Corsy, tedy vcelku náhlé přezbrojení na techniku francouzské skupiny PSA.

Foto: Milan Lažanský, Právo

Současná generace Opelu Astra v našem testu

Článek

U čerstvě uvedené Corsy se věci zdály být hektičtější. Opel sice ještě v náručí General Motors s PSA úzce spolupracoval na několika modelech, avšak malý hatchback měl být původně svébytný. Se začátky vážných námluv, které vyústily v akvizici Opelu právě PSA, se však musel původní záměr překopat a novinku narychlo připravit se základy například v novém Peugeotu 208.

To na novou Astru si ještě dva roky počkáme, ovšem i ta použije modulární platformu z Francie. Na takzvané EMP2 už ostatně stojí model Grandland X. Výroba se zároveň z Británie přesune do německého Russelshaimu.

Odcházející generace Astry si vysloužila titul evropského auta roku 2016. Ta nová vsadí mimo jiné i na určitý typ elektrifikace. Zatím není jasné, jestli půjde i o úplný elektromobil, pravděpodobná je však zástavba hybridního ústrojí. Stejně jako u budoucího Peugeotu 308 třetí generace, který bude pro Astru bratrem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám