Hlavní obsah

Nový Mercedes CLA oficiálně odhalen: Vstupenka mezi hvězdná kupé je delší a elegantnější

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas Mercedes odhaluje druhou generaci kompaktního čtyřdveřového kupé CLA. Více než u předchůdce lze hovořit o malém CLS.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes CLA ve své druhé generaci více připomíná větší CLS

Článek

S příchodem nové generace tradičního hatchbacku třídy A se již hovořilo o tom, že u jedné karosářské verze to neskončí. Na inovované kompaktní platformě MFA2 už se představila také rodinná třída B nebo sedan třídy A, nyní je tu ještě před crossoverem GLA také čtyřdveřové kupé CLA.

Už standardní „áčko” zaujme dynamičtějším pojetím designu, stylovější varianta recept dále rozvíjí. Nechybí přimhouřené světlomety, větší maska chladiče ani boční silueta, která se konečně opravdu blíží eleganci bratra z vyšší střední třídy - modelu CLS. Pomáhají k tomu i rozmáchlejší rozměry. Novinka je ve srovnání s předchůdcem o 48 mm delší, 53 mm širší a o 4 mm nižší.

Zadní část je elegantnější

Takové změny pocítí nejen oko pozorovatele, ale také pasažéři vzadu, jimž narostl vnitřní prostor ve všech směrech. Jinak je uvnitř stejný interiér, jako u třídy A a B. Tedy včetně velkého tabletu infotainmentu MBUX, který hodně spoléhá také na hlasové pokyny.

V rámci premiéry se ukázala verze CLA 250 s dvoulitrovým zážehovým čtyřválcem o výkonu 224 koňských sil. Očekávejme ale motorovou paletu shodnou se zmiňovanou třídou A. Včetně nových dieselů 180d a 200d. Na evropských trzích se novinka má objevit před začátkem léta.

Interiér nového CLA vychází ze třídy A

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz CLA 45 AMG (2013)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám