Hlavní obsah

Nový Land Rover Defender dostal osmiválcový motor

Land Rover Defender dostal špičkový pětilitrový motor. Řidiči ho najdou u pětidveřové i kratší třídveřové verze. Osmiválec se naposledy objevil u předchozí generace.

Land Rover Defender dostal osmiválecVideo: Land Rover

 
Článek

Ke čtyřválcům, šestiválcům a hybridním jednotkám se do nabídky nového Land Rover Defender dostává i osmiválec přeplňovaný kompresorem. Jedná se o známou jednotku Jaguar Land Roveru se zdvihovým objemem pěti litrů.

Nabízí výkon 525 koní, točivý moment vrcholí na hodnotě 625 Nm. To stačí na zrychlení z nuly na 100 km/h za 5,2 sekundy, přičemž akcelerace neustává do 240 km/h.

Land Rover vyprodal starý Defender za pouhé tři dny, i přes vysokou cenovku

AutoMoto

Motor pracuje s osmistupňovou samočinnou převodovkou a pohonem všech kol. Osmiválcové verzi zůstala i redukční převodovka. Standardem je upravený podvozek z většími stabilizátory nebo zadním elektronicky ovládaným diferenciálem.

Na pohled se model V8 odlišuje od ostatních díky speciálnímu značení, čtyřem koncovkám výfuků, 22palcovým diskům, modrým brzdovým třmenům nebo černé střeše.

K dispozici jsou pouze tři barevné varianty karoserie: šedá, bílá a černá. Uvnitř je speciální kožené čalounění, v rámci průběžné modernizace se na palubní desce může objevit i větší obrazovka informačního systému Pivi Pro.

Ceny pro český trh zatím nebyly oznámeny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám