Hlavní obsah

Nový koncept od BMW je kombinace tří modelů v jednom

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinka od mnichovského výrobce je na první pohled obtížně zařaditelná, protože se inspirovala hned třemi modely od BMW - X6, "pětkou" kombi a novou řadou 7. Zajímavostí je dvojité otevírání víka zavazadlového prostoru, podobně jako u Škody Superb.

Článek

Celým názvem se mnichovská novinka jmenuje BMW Concept 5 Series Gran Turismo. Přestože jde o koncept, sériová výroba je téměř jistá. Jeho design je typický pro BMW a je také velmi snadno rozpoznatelný. Přední i zadní patrie si spletete se současnou řadou 7, prudké zakončení svažující se střechy zase evokuje kupé - BMW si jej „vypůjčilo“ z X6.

:. BMW Concept 5 Series Gran Turismo nabízí dvě možnosti, jak otevřít víko kufru.

Zajímavostí čtyřsedadlového vozu je i systém zavírání, respektive otevírání kufru: buď se otevře jenom víko (když nakládáte něco malého) nebo celé páté dveře (pokud je náklad objemnější). Podobné řešení začala jako první nabízet Škoda ve svém modelu Superb. Zavazadelník BMW nabízí v základním uspořádání 430 litrů, po sklopení zadních sedaček se jeho objem zvětší na velmi solidních 1650 litrů.

Na délku tento koncept měří bez dvou milimetrů pět metrů, na výšku je to 1555 mm. O motorech, jenž by měly tento vůz pohánět, zatím výrobce nic nesdělil.

BMW Concept 5 Series Gran Turismo se ve světové premiéře představí začátkem března na autosalónu v Ženevě. Datum uvedení sériové verze na trh zatím BMW nesdělilo.

:. Zadní světlomety pocházejí ze současné řady 7.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám