Hlavní obsah

Nový Ford Ka přichází po 12 letech

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové káčko, jehož první generace spatřila světlo světa před dlouhými dvanácti lety, se bude vyrábět ve stejné továrně v Polsku jako Fiat 500. Ve světové premiéře se nový Ford Ka představil na právě probíhajícím pařížském autosalonu.

Článek

Při pohledu na fotografie by ale na docela zásadní příbuznost s Fiatem 500 tipnul málokdo. Obě automobilky šly naštěstí cestou odlišného designu a to jak interiéru, tak exteriéru. Nový Ford Ka po designové stránce respektuje styl současných Fordů.

Fiat 500 i Ford Ka nicméně budou sdílet podvozkovou platformu, motory i řízení a brzdy. Základem obou vozů je Fiat Panda, ovšem patřičně upravený. Ford Ka dostane dva benzínové motory (s objemy 1,2 a 1,4 litru) a naftovou jedna-trojku Multijet.

:. Ford Ka - líbivé autíčko pro dva. Foto: Ford

Kromě Káčka představuje Ford v Paříži také novou generaci Focus RS, která podle všeho bude nejlepším hot-hatchem součastnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Stylová novinka Ford Ka si zahraje v bondovce

Zcela nový Ford Ka dostane roli v netrpělivě očekávaném snímku „Quantum of Solace“ o nových dobrodružstvích agenta Jamese Bonda. Stylový malý ford se na plátně...

V Polsku začala výroba Fordu Ka

V jihopolském městě Tychy se rozjela výroba vozů Ford Ka. Americký Ford Motor investoval do nové linky více než 200 miliónů eur (1,45 miliardy Kč). Díky této...

Výběr článků

Načítám