Hlavní obsah

Nový Ford F-150 přijíždí ve zběsilé verzi Raptor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již potřetí Ford uvádí verzi Raptor pro nejprodávanější pick-up na světě. Stejně jako předchozí generace má F-150 šestiválec, chystá se ovšem i návrat osmiválce. Evropští zájemci se opět budou muset spokojit se šedým dovozem nebo menším Rangerem Raptor.

Nový Ford F-150 příjíždí v tradičně zběsilé verzi RaptorVideo: Ford

 
Článek

Ford F-150 ve své nové generaci znovu podstoupil tovární tuning. Varianta Raptor je určena pro zábavu mimo zpevněné cesty. Novinka má tedy zesílený rám, speciální zadní víceprvkovou nápravu či nastavitelné tlumiče Fox.

Za příplatek lze zvolit obří 37palcové terénní pneumatiky. Ty zvyšují světlou výšku na 33,2 centimetru.

První jízda s Fordem Ranger Raptor: Terénní divoch konečně i pro Evropu

AutoMoto

Novinka je dostupná výhradně ve čtyřdveřové karoserii a pod agresivními designovými prvky se stejně jako u minulého vydání skrývá 3,5litrový přeplňovaný zážehový šestiválec. Jeho výkon zatím automobilka nezveřejnila, minulá verze však nabízela 450 koní.

Agregát je spřažen s desetistupňovou samočinnou převodovkou. Standardem je elektronická uzávěrka zadního diferenciálu, za příplatek lze zvolit samosvorný diferenciál Torsen vpředu.

Nejprodávanějším autem v USA je už 39 let stejný model

AutoMoto

Podle Fordu se nadšenci dočkají odpovědi na Ram 1500 TRX, který má stejně jako původní Raptor osmiválec. Taková verze může mít přes 700 koní a bude nabízena pod názvem Raptor R. „Standardní” F-150 Raptor se šestiválcem dorazí na severoamerický trh v létě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám