Hlavní obsah

Nový český elektrický motocykl pro mladé stojí 80 tisíc korun

ČTK, LL

Jmenuje se Duck 1200R, a i když by jméno mohlo znamenat, že v rámu je umístěn motor o objemu 1200 ccm, není tomu tak. O pohon se totiž stará elektromotor. Základní cena se vejde do 80 tisíc korun.

Foto: Velor-X-Trike a Motoscoot, ČTK

Elektrický motocykl Duck 1200R

Článek

Za vývojem a výrobou stojí společnosti Motoscoot a Velor-X-Trike podnikatele Pavla Brídy ve spolupráci s čínskou firmou Soco (Wuxi). Elektrickou motorku pro mladé původně vyvinuli před deseti lety ve spolupráci s českým výrobcem Jawa jako Jawa Duck 125. Nakonec ji ale nemohli uvést na trh, proto vyvinuli zcela novou motorku určenou pro stejnou cílovou skupinu. „Myslím si, že motorka na elektriku a s tímto designem má budoucnost," míní Brída.

„Nazýváme ho e-Duck pro mládež. Je to koncipované pro šestnáctileté sedmnáctileté lidi, pro které tady nic moc nebylo. Pro ně jsme ho vyvinuli na vyplnění mezery na trhu. Padesátiletý chlap si takovou motorku asi nekoupí," uvedl Brída.

Motocykl Duck 1200R s motorem Bosch o maximálním výkonu 1950 wattů může jet maximální rychlostí 65 kilometrů za hodinu. Pohánějí ho lithiové baterie Panasonic o napětí 60 voltů. Nabíjejí se šest až sedm hodin a na jedno nabití motocykl ujede až 70 kilometrů. Optimální pro motocykl jsou proto podle Brídy dvě sady baterií pro dojezd 120 kilometrů.

Na trhu je motocykl Duck 1200R ve čtyřech barevných modifikacích a v jedné speciální verzi s extra frézovanými hliníkovými a jinými doplňky. Základní cena motocyklu je 79 800 korun včetně DPH.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám