Hlavní obsah

Nové Mitsubishi Eclipse oficiálně: Je to SUV

Japonská značka Mitsubishi oficiálně představila nový vůz s už starším názvem Eclipse. Dřív auto tohoto jména bylo sportovní kupé, teď je to crossover. A i proto má dodatek ke jménu Cross.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Eclipse Cross

Článek

Už je to docela dlouho, kdy Mitsubishi oznámilo, že se soustředí na výrobu SUV a crossoverů. I v rámci tohoto rozhodnutí padl za oběť model Lancer, včetně divoké verze EVO. A tak je tu další výsledek této koncepce.

Hlavním konkurentem nového Mitsubishi Eclipse Cross má být Nissan Qashqai. Měří na délku 4405 mm, je 1805 milimetrů široký, 1685 milimetrů vysoký a stojí na rozvoru kol 2670 milimetrů. Design přídě nijak nevybočuje z už načaté cesty automobilky. To záď je originální svým horizontálním rozdělením skleněné stěny na dvě části.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Eclipse Cross

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Eclipse Cross

Zajímavý je ale hlavně pohled do interiéru, kde najdeme opravdu zajímavou přístrojovou desku, kterou zatím nikde jinde u tří diamantů nenajdeme. Plovoucí centrální displej infotainmentu, head-up displej před řidičem nebo dotyková plocha na ovládání – to jsou zajímavé novinky. Zaujme i horizontální členění přístrojové desky, které není nudné a klasické. Naopak.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Eclipse Cross

Jako pohonné jednotky budou pracovat dva motory. Především to bude nová zážehová patnáctistovka s přeplňováním a přímým vstřikem paliva. Technické parametry agregátu zatím firma nezveřejnila. Víme jen, že bude spolupracovat s novou variátorovou převodovkou s přednastavenými osmi stupni. Výkon pak poteče prostřednictvím elektronicky řízených spojek na všechna kola.

Druhou verzí pak bude dieselový čtyřválec o objemu 2,2 litru. Ten bude spojen s osmistupňovým automatem. Ani zde výrobce nezveřejnil nic bližšího. Stejně tak musíme počkat na datum uvedení vozu na světové trhy i na ceny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám