Hlavní obsah

Nové kabriolety moc netáhnou, lidé kupují ojetiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco prodej nových kabrioletů v Česku letos stagnuje nebo klesá, roste zájem o auta se skládací střechou z druhé ruky. Nejoblíbenějšími ojetými kabriolety na trhu jsou Peugeot 206 CC a 307 CC, Mercedes SLK a Renault Mégane Cabrio.

Článek

"Obecně lze říci, že na českém trhu vzhledem ke klimatickým podmínkám a kupní síle není potenciál k vyšším prodejům kabrioletů. Prodeje značky Audi korespondují s vývojem trhu vozů této kategorie," řekl ČTK mluvčí dovozce Audi Jan Klíma.

Automobilka Audi letos prodala 23 kabrioletů, což je o třetinu méně než loni. Úspěch slavila u letos uvedených modelů TT Roadster a nejsportovnějšího Audi R8 Spyder, kterých prodala dohromady osm. Peugeot, který prodává vozy kupé kabriolet s pevnou skládací střechou, si podle mluvčí Radky Matthey s oblíbenými modely 207 CC a 308 CC udržel přibližně stejnou pozici jako loni. "Je zřejmé, že trh těchto verzí karoserie obecně je v České republice velice malý," dodala.

Podle viceprezidentky AAA Auto Karolíny Topolové v Česku roste počet motoristů, kteří jako druhý vůz pro radost volí ojetý kabriolet. Roste i počet žen, které využívají kabriolet s pevnou střechou k celoročnímu ježdění. "Přes 40 procent kabrioletů si letos odvezly ženy, což je změna trendu, neboť tyto vozy byly donedávna téměř výsadní doménou mužů," dodala.

Zatímco cena nového kabrioletu jen málokdy začíná pod 400 tisíci korunami, ojetý vůz lze pořídit od zhruba 40 tisíc. Nejoblíbenějšími ojetými kabriolety na trhu jsou Peugeot 206 CC a 307 CC, Mercedes SLK a Renault Mégane Cabrio.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám