Hlavní obsah

Nové Audi A8 se v Česku začne prodávat na podzim

Novinky, maž

Tuzemský dovozce Audi začne letos na českém trhu prodávat dva klíčové modely: kromě SUV Q5, které právě zamířilo do autosalonů, to na podzim bude vlajková loď A8 nové generace. Na setkání s novináři to potvrdil šéf českého zastoupení Tomáš Velek.

Foto: Audi

Audi

Článek

Nová vlajková loď Audi by podle Tomáše Velka měla přinést další úroveň autonomního řízení a rovněž „revoluční motorizace”. Podrobnosti zatím šéf českého zastoupení odmítl komentovat, velice pravděpodobné je nasazení hybridních jednotek.

Mnohé naznačuje i to, že zatímco dosud modely typu e-tron (zážehový motor v kombinaci s elektromotorem) směla opravovat jenom čtyři dealerství v republice, v dohledné době to bude standard pro všechna tuzemská zastoupení, kterých je nyní osmnáct.

Loni Audi poprvé prodalo v ČR více než 6000 vozů

V roce 2016 bylo v České republice registrováno 6361 nových vozů Audi – to je o 27 procent více než v roce 2015. Audi loni poprvé v historii překonalo na českém trhu hranici 6000 nových registrovaných vozů a zvýšilo svůj tržní podíl na 2,45 procenta.

Kromě modelů A8 a Q5 letos Audi uvede další dva modely na zemní plyn (A4 a A5), sportovní variantu SQ5, nejostřejší kupé TT (TT RS), kupé A5 v provedení Sportback a Cabrio a rovněž model RS3 (v karosářských variantách sedan a sportback).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám