Hlavní obsah

Nová Mazda CX-9 je venku, zmenšila se a dostala přeplňovaný motor

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CX-9 je obří SUV s délkou přes pět metrů. Mazda toto japonské Q7 do Česka dovážela jen krátce a navíc ve velmi omezeném množství. Nyní se na autosalonu v Los Angeles představuje nová generace s přeplňovaným benzínovým motorem.

Foto: Mazda

Mazda CX-9 (2015)

Článek

Nová Mazda CX-9 zaujme ostře řezanými tvary, přesně ve stylizaci tzv. KODO jazyka, kterým japonská automobilka „vybavuje” všechny své současné modely. Nová generace obřího SUV je proti minulosti menší, přesto se rozšířil rozvor náprav o 55 milimetrů. Menší je i přední a zadní převis. V nabídce pro tento model jsou 18 až 20palcová kola.

Mazda se chlubí i lépe odhlučněnou kabinou, na kterou se použilo 24 kilogramů izolačního materiálu a speciální okna. Uvnitř nechybí audiosystém Bose s 12 reproduktory nebo pravé japonské dřevo.

Foto: Mazda

Mazda CX-9 (2015)

Foto: Mazda

Mazda CX-9 (2015)

Zásadní novinkou je benzínový motor 2.5T, v řadě Skyactiv vůbec poprvé přeplňovaný. Jeho výkon činí 184kW (250 k) a točivý moment dosahuje až 420 Nm. Výkonové parametry automobilka zatím neudala. Tento jediný motor v nabídce může být spojen výhradně se šestistupňovým automatem, na výběr pak máte pohon všech kol nebo pouze předních.

Ve Spojených státech se nová CX-9 za dosud nezveřejněnou cenu začne prodávat na jaře 2016, na evropský trh podle oficiálního vyjádření značky vůbec nedorazí.

Foto: Mazda

Mazda CX-9 - původní generace

Foto: Mazda

Mazda CX-9 (2015)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám