Hlavní obsah

Nissan začal vyrábět nový luxusní sedan Infiniti Q50

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nissan začal v japonské továrně v Tochigi vyrábět nový luxusní sedan Q50, který se prodává pod značkou Infiniti. Mezi hlavní odbytiště bude patřit severoamerický a čínský trh, nástupce modelu G37 se dostane do Evropy letos na podzim.

Foto: Infiniti

Infiniti Q50

Článek

Q50 je prvním z nové generace modelů Infiniti s označením Q. Nahrazuje tak původní sedan G37 a mezi jeho konkurenty patří například BMW řady 3 nebo Mercedes-Benz třídy C. Mimochodem právě od Mercedesu má nové Infiniti převzatý naftový motor.

Verzi 2,2d poháněná novým vznětovým motorem o stejném zdvihovém objemu. První čtyřválcová dieselová jednotka Infiniti nabídne výkon 170 koní a točivý moment 400 Nm. V Evropě se bude model Infiniti Q50 nabízet ještě v druhé verzi – jako 3,5 l hybrid s 364 koňmi, 3,7 litrový šestiválec na tomto trhu na rozdíl od ostatních nebude dostupný.

Točivý moment se přenáší na zadní kola skrze šestistupňovou manuální nebo sedmistupňovou automatickou převodovkou - obě jsou rovněž původem z Mercedesu. K dispozici by měly být i verze s pohonem všech čtyř kol.

Japonská automobilka je na informace o Q50 - automobilu, který se v těchto dnech začal vyrábět, poměrně skoupá. Základní technické údaje tak zatím nejsou k dispozici, stejně jako cena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám