Hlavní obsah

Nissan ukazuje, jak chytrý bude nový Leaf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová generace Nissanu Leaf bude nejen elektrická s velkým dojezdem, ale bude to i strašně chytrý automobil. Bude umět sám zaparkovat, sám jezdit a pod přístrojovou deskou najdete jen jediný pedál.

Nissan Leaf nebude potřebovat brzdu. Stačí jeden pedál.Video: Nissan

 
Článek

Součástí výbavy očekávaného nového Nissanu Leaf bude například e-Pedal. Jediným přepnutím páčky na centrální konzoli promění tato technologie plynový pedál v e-Pedal, který řidiči umožní zrychlovat, zpomalovat a zastavovat pouze s pomocí jediného pedálu. Technologie umožní řidiči zcela zastavit i ve svahu, setrvat v této pozici a následně opět pokračovat v jízdě, a to pouze sešlápnutím plynu nebo jeho puštěním.

Nissan leaf bude mít autonomní parkovací systémVideo: Nissan

Auto má být extrémně aerodynamické, takže má dojet dál. Tohle auto má být dokonce tak chytré, že na zmáčknutí tlačítka samo zaparkuje.

Foto: Nissan

Nissan Leaf

Tohle auto má i samo jezdit. Ano, už před mnoha měsíci Nissan potvrdil, že nová generace modelu Leaf bude autonomní. Uvidíme, jak moc, ale zdá se, že Nissan zatím svoje sliby plní. Uvidíme – oficiální premiéra je 5. září na autosalonu v Tokiu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám