Hlavní obsah

Nissan představil obří pick-up v nové generaci, Titan má vylepšený osmiválec

Novinky, fra

V USA jsou velké pickupy stále populární. A Nissan tam už léta nabízí svůj model Titan. A protože proti tradičním americkým značkám nemá moc šancí, musí nabízet něco navíc, co jiní nemají. Je to poznat i na nové generaci pro rok 2020, která nabízí rozsáhlou elektronickou a bezpečnostní výbavu.

Foto: Nissan

Nissan Titan 2020 Pro-4X

Článek

Možná neznáte akci State Fair of Texas. Je to ale ohromná událost v Texasu, kde je zábavní park, rodeo, vojenské přehlídky a další atrakce. V pozadí pak rozhodně nestojí Texas Auto Show, kde se každý rok ukazují speciality, které jsou určené především pro tenhle specifický stát.

Samozřejmě že ty speciality jsou většinou gigantické pickupy s ohromnými motory a luxusní výbavou. Letos se tam objevil i zcela nový Nissan Titan – auto, které sice paběrkuje na americkém trhu, ale snaží se získat co nejvíc příznivců.

Titan tak dostal v nové generaci ohromnou přední masku (ta byla sice i dosud, ale stále je co vylepšovat) nové světlomety, inovovaný interiér, luxusnější výbavu a hlavně nový motor.

Foto: Nissan

Nissan Titan 2020 Pro-4X

Foto: Nissan

Nissan Titan 2020 SL

A s motorem začneme. Jde totiž o jedinou možnost v nabídce. Ale Texasanům to asi vadit nebude. Jedná se o vidlicový osmiválec o objemu 5,6 litru s výkonem 400 koní. To je o deset koní víc, než měl vůz dosud. Síla se přenáší buď jen na zadní, nebo všechna kola, záleží na výbavě.

Asi největší výhodou auta je, že značka připravila ohromnou nabídku výbav: S, SV, Pro-4X, SL a Platinum Reserve. První dvě výbavy se poznají podle toho, že nemají LED světla, Pro-4X má černou masku chladiče a Platinum Reserve pak nabízí vše v saténovém chromu.

Foto: Nissan

Nissan Titan 2020 Pro-4X

Auto má hlavně na pickup neuvěřitelnou elektronickou výbavu. Středový displej se zvětšil ze 7 na 8 palců, za příplatek je pak 9 palců. Doplňuje pak sedmipalcový displej mezi analogovými přístroji za volantem. Auto má standardně Wi-Fi hotspot, dvanáctireproduktorový, devítikanálový audiosystém Fender s výkonem 485 W nebo rozměrné dvoudílné střešní okno.

Na pickup má také neuvěřitelnou bezpečnostní výbavu. Vždyť kdo by očekával od tohoto typu vozu osm airbagů, pre-safe systém, sledování situace na silnici při výjezdu z parkovacího stání, automatické spouštění dálkových světel, detekci chodců nebo automatické udržování v jízdním pruhu.

Teď je ještě otázka, jakou cenu Nissan za to všechno nasadí. Pravděpodobně ale bude chtít především s ní pořádně zaútočit na tradiční americké vozy, jako je Ford F-150, RAM 1500 nebo Chevrolet Silverado. Bohužel podobní obři, včetně Titanu, jsou oficiálně k mání jen za mořem. Ovšem i šedý dovoz stále funguje.

Reklama

Související témata:

Související články

Nissan Juke v nové generaci odhalen

Mysleli jsme, že nová generace Nissanu Juke bude zcela jiná. Pár tajnosnubných fotografií to naznačovalo. Jenže odhalené auto ukázalo, že jde o moderní a dost...

Výběr článků

Načítám