Hlavní obsah

Nissan patentoval podobu nového roadsteru 370Z

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zanedlouho se začne prodávat nové sportovní kupé od Nissanu s označením 370Z. Oficiálně automobilka sice existenci vozu nepotvrdila, nicméně v databázi průmyslového vlastnictví se v těchto dnech objevil patentovaný nákres. Stejně jako u minulé generace 350Z, pracuje automobilka i na otevřené verzi.

Článek

Patentování designu v obavě před okopírováním především čínskými výrobci automobilů, je stále častější. Nissan nechtěl riskovat a nechal si design patentovat (nákresy jsou veřejně přístupné, takže výrobci neutají vzhled připravovaného automobilu).

:. Design roadsteru vychází z uzavřené verze.

O roadsteru zatím výrobce nezveřejnil žádné podrobnosti. Uzavřená verze má pohon zadních kol, devatenáctipalcová kola a pohání ji benzínový šestiválec s objemem 3,7 litru s technologií VVEL (Variable Valve Event and Lift – systém ventilového rozvodu s proměnným zdvihem a časováním). Nejvyšší výkon činí 332 koní, točivý moment dosahuje 365 Nm.

Na stovce jste za pět vteřin a dech dojde motoru při 250 km/h, kdy zasáhne omezovač rychlosti. To vše při papírové spotřebě kolem deseti litrů benzínu. Cenu zatím výrobce nezveřejnil, u uzavřené verze se cena bude pohybovat kolem 1,2 miliónu korun, roadster bude nejspíš dražší.

:. Kdy přijde 370Z na trh a kolik bude stát - dvě, v tuto chvíli předčasné otázky

Reklama

Související témata:

Související články

Nismo 370Z předčasně odhaleno

Nismo, tuningová divize Nissanu připravuje sportovnější a rychlejší modely této japonské automobilky. Nissan 370Z, nástupce legendárního 350Z se ještě...

Výběr článků

Načítám