Hlavní obsah

Nissan NV200: dodávka nebo osobní auto pro sedm cestujících

Novinky, Martin Žemlička

Nový Nissan NV200 bude k dispozici ve třech různých verzích – jako dodávka a ve dvou sedmimístných variantách pro osobní přepravu. Nabízí se buď s maloobjemovým benzínovým nebo turbodieselovým motorem. Užitečná hmotnost Nissanu NV200 činí až 771 kilogramů.

Článek

Obě osobní verze nabízejí standardně sedm sedadel ve třech řadách: v střední řadě je místo pro tři a v zadní pro dvě osoby. Sklon každého sedadla je možné pro větší pohodlí nastavovat a všech sedm míst je vybavených samozřejmě  trojbodovými bezpečnostními pásy.

Přestože vnější délka vozidla nepřesahuje 4,4 m, vnitřní délka zavazadlového prostoru dodávkové verze modelu NV200 má více než 2 metry (přesněji 2 040 mm). Přední pohon a kompaktní zavěšení zadní nápravy umožňují NV200 převézt najednou až dvě europalety. Díky nízko položené podlaze narostl objem nákladního prostoru  na 4,1 m3. Maximální užitečné zatížení činí 771 kg.

Dva motory, časem přibude i silnější

NV200 pohání výkonný zážehový 1,6litrový motor s výkonem 79 kW (108 k) a točivým momentem

pouhých 153 Nm, případně vznětový motor o objemu 1,5 l, který dosahuje výkonu  63 kW (86 k) a točivého momentu 200 Nm.

Obě varianty jsou standardně kombinovány s pětirychlostní manuální převodovkou. Vznětový motor s vyšším výkonem bude představen v příštím roce. Zajímavostí je, že Nissan NV200 nabízí v příplatkové výbavě zadní parkovací kameru.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám