Hlavní obsah

Nissan Mixim je studií pro budoucí elektromobil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo se jel podívat na autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem, toho jistě zaujal koncept Nissan Mixim. Nejen pro krásné slečny, které u něj postávaly či se uvelebily do jeho třímístného interiéru, ale především pro jeho netradiční vzhled a techniku elektromobilu.

Článek

A právě ta technika se stala podle vyjádření představitelů značky pilotním projektem, který se bude dál rozvíjet. Do roku 2010 by se prý měl vytvořit elektromobil, který bude volně k prodeji.

Během interview v časopisu Bussines Car řekl ředitel evropského Nissanu Pierre Loing, že pohonná jednotka použitá pohonná jednotka v Nissanu Mixim s názvem SuperMotor bude základem pro další vývoj. Elektromotory v každém kole a lithium-iontové baterie se zdají být ideálním technickým řešením. 950 kg těžký vůz pak má s tímto pohonem dojezd 250 km a maximální rychlost 180 km/h.

Nissan plánuje uvedení nového vozu v roce 2010 na japonském trhu a o dva roky později i v Evropě. Pravděpodobně se však s vozem velmi rychle setkáme i v USA, kde se stále zpřísňují emisní limity a po ZEV automobilech (Zero Emission Vehicle - vozidla s nulovými emisemi) je velká poptávka.

Reklama

Související témata:

Související články

Nissan Mixim Concept je pro tři osoby

Japonský Nissan dal do oběhu několik fotografií svého nového konceptu s názvem Mixim. Tento vůz má hned několik zajímavostí - i když je velikostně klasickým...

Výběr článků

Načítám