Hlavní obsah

Nissan Micra se 160 koňmi vypadá opravdu divoce

Miniaturní Nissan Micra dokáže vypadat opravdu divoce. Podívejte se, co z něj udělali v japonské firmě Autech, jež slaví výročí třiceti let existence. Právě pro tuto příležitost připravili Bolero A30.

Foto: Autech

Autech Bolero 30

Článek

Předně firma Autech je v Japonsku známá, asi jako u nás AMG. Je to dceřiná společnost značky Nissan, která upravuje jejich auta. Ale ne tak jako AMG. Ano, dělá i klasický tuning, ale to je spíš okrajová záležitost.

Hlavním bodem programu je úprava vozů na přání zákazníka, tedy dodávek a nákladních aut pro speciální účely. Pak se velká část firmy zabývá přestavbami aut pro tělesně postižené (dokážete si představit třeba Nissan Micra pro vozíčkáře?) a teprve na chvostu je klasický tuning. I když ten v minulosti dal firmě největší slávu. Pro Autech například navrhl koncept i Zagato.

Foto: Autech

Autech Bolero 30

Foto: Autech

Autech Bolero 30

Ale zpátky k našemu tuningu Nissanu Micra, který je připraven jako oslava třiceti let existence značky Autech. Nazvali ho Bolero A30 a je založen na Nissanu March (tak se v Japonsku označuje micra). Změny jsou opravdu mohutné. Přední maska má nově ohromný chladič a gigantický nárazník navazující na pěkně rozšířené blatníky. Samozřejmě nesmí chybět šestnáctipalcová kola a centrálně vedený výfuk.

A interiér má nová sedadla, kožené obšití volantu, řadicí páky…

Foto: Autech

Autech Bolero 30

Foto: Autech

Autech Bolero 30

Pod kapotou je uložena šestnáctistovka HR16DE s výkonem 110 kW (150 koní), kterého dosahuje při 7000 ot./min. Nemyslete si, že to bylo jen tak. Motor dostal třeba i nové ojnice.

Na závěr cena. Firma si v přepočtu auto cení na 775 000 Kč.

Anketa

Jak se vám líbí vytuněná micra? Ohodnoťte ji známkou
1
62,4 %
2
6,6 %
3
9,9 %
4
7,2 %
5
13,9 %
Celkem hlasovalo 1091 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám