Hlavní obsah

Nissan konceptem Sport Sedan naznačil podobu nové generace Maxima

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luxusně pojatý sedan Nisan Maxima se v Česku neprodává. Jak by mohl vypadat design připravované generace a potažmo dalších nových velkých sedanů od Nissanu, naznačila studie z detroitského autosalonu nepříliš důvtipně nazvaná Sport Sedan.

BEZ KOMENTÁŘE: Nissan Sport SedanVideo: Nissan

 
Článek

Dynamicky tvarovaný koncept s miniaturními zpětnými zrcátky má na délku 4870 mm, je široký 1912 mm a na výšku měří 1378 mm. Rozvor náprav má hodnotu 2825 mm. Koncept vyvedený v oranžové metalíze stojí na kolech velkých 21 palců.

Zajímavostí je i velká prosklená střecha. Tu by chtěl Nissan nabízet u svých nových sedanů, pravděpodobně coby další položku příplatkové výbavy.

Foto: Nissan

Nissan Sport Sedan (koncept, 2014)

Pohon šestiválcem, ale jen na přední kola

Pod kapotou funkčního konceptu se nachází 3,5litrový šestiválcový motor, který bude produkovat nejméně 300 koňských sil. Nissan patrně použil motor známý z jiných produkčních modelů, kupříkladu sportovního kupé/roadsteru 370Z.

Foto: Nissan

Nissan Sport Sedan (koncept, 2014)

Foto: Nissan

Nissan Sport Sedan (koncept, 2014)

Pokud ale tajně doufáte, že síla motoru se bude přenášet na zadní kola, budete zklamaní – koncept má poháněnou přední nápravu, a tak to patrně zůstane i u produkční verze, která by podle spekulací mohla oprášit jméno Maxima. Převodovka v konceptu je automatická, bezestupňová (CVT).

Nissan zatím neuvedl, zda by se z tohoto konceptu mělo stát sériové vozidlo. Vzhledem k jeho propracovanosti je to však docela pravděpodobné.

Foto: Nissan

Nissan Maxima (2013). V ČR tento model oficiálně nelze koupit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám