Hlavní obsah

Nissan GT-R 2013: upravený motor se stejným výkonem

Novinky, maž

Nissan zveřejnil úpravy supersportovního modelu GT-R pro modelový rok 2013. Design zůstal stejný, podstatné změny se udály na podvozku a motoru.

Foto: Nissan

Nissan GT-R (2013)

Článek

Výkon 3,8litrového, dvakrát přeplňovaného motoru zůstal nezměněn, stále je to 550 koní (405 kW). Přesto, několik technických změn učiní jízdu s GT-R o něco příjemnější. Šestiválec má nové vstřikovače, které by podle Nissanu měly pomoci odezvě při středních a vyšších otáčkách. Nová je i olejová vana, navržená tak, aby měla nižší tření. Nissan zatím neuvedl, jak se změny na motoru projeví například při zrychlování.

Nissan ohlásil i změny na nastavení podvozku. Nové tlumiče a pružiny by měly zajišťovat větší komfort. Snížilo se i těžiště a odklon předních kol, což by mělo obstarat větší stabilitu při průjezdu zatáčkou.

Ve Velké Británii se objeví modernizovaná verze na jaře. Kdy se novinka dostane na trhy s levostranným řízením, zatím japonská automobilka nesdělila. Tajemstvím jsou dosud i prodejní ceny, od verze modelového roku 2012 se patrně lišit nebudou (od 2,5 miliónu korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám