Hlavní obsah

Nerozmrazil si čelní okno, naboural do sloupu

Novinky, laz

Řidič BMW řady 3 se spoléhal jen na malý průzor v zamrzlém čelním okně. Doplatil na to nárazem do sloupu v křižovatce a také pokutou za nebezpečnou jízdu.

Foto: Archiv skotské policie

Nehoda zaznamenaná skotskou policií.

Článek

Možná jste také někdy vyrazili do provozu takzvaně na tankistu. Ranní spěch nutí v zimním období motoristy k neuváženostem a právě nedostatečné očištění a rozmrazení čelního okna jsou jednou z nejčastějších zbytečností, kterými ohrožujeme sebe i okolí.

Za auto neočištěné od sněhu a ledu hrozí pokuta

Domácí

Podobně jako 57letý řidič ve skotském Broxburnu. Kolem deváté ráno byli policisté přivoláni k nehodě na křižovatce. Našli zde černé BMW řady 3 nabořené do sloupu, se sotva rozmrznutým čelním oknem. Podle BBC nyní řidiči hrozí pokuta za nebezpečnou jízdu ve správním řízení.

Nehoda se obešla bez zranění. V Česku za jízdu s námrazou na čelním okně hrozí pokuta až dva tisíce a ve správním řízení až 2500 korun.

Pneumatiky nejsou všechno aneb Co s autem před zimou

AutoMoto

Nejrychlejším způsobem, jak se zbavit nejen námrazy, ale i zamlžení čelního okna, je pustit klimatizaci pro sušší vzduch a ventilaci směřovat přímo na čelní okno.

V případě, že je to nutné, neobejdete se bez mechanického škrábání. Zejména pak v období, kdy teploty kolísají kolem nuly a večerní vlhkost přes noc na oknech zamrzá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám