Hlavní obsah

Neradi voláte do servisu? Tesla si sama objedná potřebný díl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jezdíte-li normálním autem a zjistíte nějaký problém, řešení je vesměs jednoduché. Zavoláte do servisu, aby objednali díl, který zrovna potřebujete. Jezdíte-li Teslou, tohle všechno je obstaráno za vás. Začala snad Tesla do každého auta dávat sluhu? Nikoliv - auto samo dokáže objednat potřebný díl.

Foto: Tesla

Tesla Model 3

Článek

„Byl zjištěn neočekávaný problém s transformačním systémem vašeho Modelu 3. Náhradní díl byl předobjednán do vašeho servisu Tesla,” stojí v hlášce, kterou jeden z majitelů vozu vyfotil na displeji.

Automobilka to webu Electrek potvrdila. „Naše auta hlídají některé komponenty, aby mohla dát vědět, že potřebují výměnu, a objednat je předem pro další návštěvu servisu,” stojí v odpovědi.

Tento nový systém objednávek dílů může pomoci zejména proto, že u značky Tesla patří k největším problémům právě dostupnost dílů - na některé se čeká i měsíce. Čím dřív je tedy na stole objednávka, tím kratší dobu bude auto mimo provoz. Ovšem pokud se nejedná o akutní problém, kvůli kterému by auto bylo nepojízdné.

I na to se má automobilka zaměřit, podle starších informací od šéfa firmy Elona Muska, kterého opět cituje Electrek. Vůz s problémem má sám umět zavolat odtahovou službu a náhradní vozidlo. To všechno samozřejmě může řidič zrušit, pokud si myslí, že auto zajišťuje servis zbytečně.

Reklama

Výběr článků

Načítám