Hlavní obsah

Nepoužívané pneumatiky skladujte na suchém a tmavém místě

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po přezutí letních pneumatik za zimní nastává menší nerudovský problém - kam s nimi? Využít můžete buď služeb pneu servisů nebo autoprodejců, druhou možností je uskladnit si pneumatiky u sebe doma.

Článek

Většina pneu servisů nabízí uskladnění pneumatik za poplatek v řádu stokorun. Před uskladněním není neobvyklé vyčištění a prohlídka pneumatik kvůli případnému poškození. Při skladování pneumatik doma je pak vhodné dodržovat několik pravidel.

Nejprve zkontrolujte, zda nejsou pneumatiky poškozeny (hledejte praskliny v běhounu nebo na bočnici). Před uskladněním pneumatik označte jejich předchozí umístění na vozidle: zadní levá a pravá, přední levá a pravá - kvůli rovnoměrnému opotřebení se umístění pneumatik „prohazuje“.

Základem suchá a tmavá místnost

Pneumatiky skladujte na chladném, suchém a tmavém místě, kde nebudou vystaveny působení benzinu, olejů a mazadel (typicky ve sklepě nebo v garáži). Pokud jsou pneumatiky na disku, skladujte je naplocho (zavěšené nebo naskládané na sobě, nejvýše 4 kusy na sobě).

Pokud se jedná o samostatné pneumatiky (bez disků), skladujte je ve svislé poloze na čisté podlaze nebo polici, nikdy ne na sobě nebo zavěšené. V obou případech je dobré změnit každý měsíc polohu pneumatik - pootočit s nimi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám