Hlavní obsah

Nenabíjejte své plug-in hybridní kugy, říká Ford. Mohou vzplanout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford Kuga PHEV postihlo několik požárů, které pravděpodobně souvisí s vysokonapěťovou baterií. Automobilka tedy prozatím pozastavila jejich prodej a majitelům již prodaných aut doporučila, aby je nenabíjeli.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Ford Kuga PHEV.

Článek

Automobilka Ford pozastavila prodeje plug-in hybridní verze modelu Kuga, a to kvůli čtyřem požárům, které podle „informací z terénu“ byly „pravděpodobně způsobeny přehřátím vysokonapěťové baterie“, cituje britský web Autocar zprávu od automobilky.

Týká se to vozů vyrobených před 26. červnem 2020. Lidé, kteří je už mají doma, byli podle britského webu instruováni, aby vůz nenabíjeli, ale používali ho jako „normální“ hybrid, a to do odvolání. To potvrdilo i české zastoupení.

Test Fordu Kuga PHEV: Úsporný i bez nabíjení

AutoMoto

Na celém světě je postižených aut až 27 tisíc, v Česku jich je 50. Majitelé dostanou v nejbližších dnech dopis s informacemi a také pozvánku ke svolávací akci do servisu. Tam bude podle Martina Linharta z českého zastoupení Fordu vozu přidán tepelný štít a upraveno odvětrávání baterie.

Prozatím, když člověk jezdí v režimu „EV Auto“ a nenabíjí baterii z externího zdroje, není se podle Linharta čeho obávat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám