Hlavní obsah

Nejsilnější Lada Kalina má 100 kW

Ruská Lada cítí stále sílící tlak na lepší a vybavenější vozy. Po verzi Lada Kalina Sport představuje tedy ještě silnější model Lada Kalina NFR. I když se 100 kW (136 koní) moc parády neudělá.

Foto: AvtoVAZ

Lada Kalina NFR

Článek

Je zcela zřejmé, že Lada se snaží rozšířit paletu o vybavenější a silnější verze. Před nedávnem jsme vám třeba představili novou pětidveřovou Ladu Niva. [celá zpráva]

Ani model Kalina se ale nenechá zahanbit a postupně zvyšuje svoje výkony. Zatím nejvýkonnější verzí byla Kalina Sport s 87 kW, ale nyní se objevuje nová verze NFR (Need Ford Race). Její šestnáctistovkou nabídne rovných 100 kW, což znamená proti sportu zkrácení zrychlení z 0 na 100 km/h z 9,6 na 9,2 s a maximální rychlost se zvedne ze 197 na 203 km/h.

Foto: AvtoVAZ

Lada Kalina NFR

Foto: AvtoVAZ

Lada Kalina NFR

NFR se liší nejen motorem, ale i dalšími komponenty. Například má jiné odpružení, upravenou charakteristiku řízení, kotoučové brzdy na všech kolech, přičemž ty přední jsou větší než dosud. Uvnitř pak zaujmou sportovní sedadla s oranžovým prošíváním či vyhřívané čelní sklo.

Auto bude celkem luxusním zbožím. Letos se vyrobí pouze padesát kusů a cena bude 820 000 rubů, což je v přepočtu skoro 290 000 Kč. Proti Ladě Kalině Sport je tak dražší o 100 000 Kč. V nabídce bude i skutečně závodní verze R1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám