Hlavní obsah

Nejprodávanější auto v USA pick-up Ford F-150 zhubl tři metráky

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford F-150 je dlouhodobě nejprodávanějším automobilem ve Spojených státech. Není divu, mnohé americké řidiče okouzlí svými obrovskými rozměry a minimálně šestiválcovými motory. Pro letošní rok americký pick-up dostal naordinovanou dietu.

BEZ KOMENTÁŘE: Ford F-150Video: Ford

 
Článek

Patrně největší změnou nového Fordu F-150, který se vzhledově od minulé generace o moc nevzdálil, je snížení hmotnosti o podstatných 317 kilogramů. Díky použití většího množství vysokopevnostní oceli a hliníku se podařilo snížit hmotnost tohoto pick-upu o již zmiňované tři metráky.

Základem je opět žebřinový rám, který sice snižuje pohodlí při vyšších rychlostech na normálních silnicích, v terénu je ale k nezaplacení.

Vnější vzhled se příliš nezměnil, nová jsou nicméně přední i zadní světla a v interiéru přibylo kvalitnějších materiálů. Novinkou je zde i osmipalcový barevný displej, zároveň se rozšířila nabídka komfortních prvků, jako je kupříkladu kamera, která snímá okolí celého vozu.

Foto: Ford

Ford F-150 (2014)

Praktičtější, nejmenším motorem V6

Praktické jsou i standardně dodávané nájezdové rampy, které zjednoduší převoz kupříkladu motocyklu. Nové jsou i kovové úchyty pro bezpečné zajištění nákladu.

Foto: Ford

Ford F-150 (2014)

V nabídce nebudou žádné „nízkotučné” čtyřválce dopované turbodmychadly. Základem jsou dva různě výkonné šestiválce se zdvihovým objemem 2,7 nebo 3,5 litru. Vrcholem pak bude pětilitrový osmiválec. Ford zatím ani u jednoho motoru neuvedl přesné technické parametry.

Ceny zatím nebyly oznámeny, k dispozici bude i paket pro velmi těžký terén. Do Česka se F-150 oficiálně nedováží.

Foto: Ford

Ford F-150 (2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám