Hlavní obsah

Nejostřejší z ostrých seatů má přídomek R

Všichni ti, kteří chtějí mít z řízení auta potěšení, a nejen užitek, by měli zbystřit. Seat připravil superverzi svého modelu Leon Cupra. Má označení R a je to opravdová raketa na kolech.

Foto: Seat

Seat Leon Cupra R

Článek

Ve Frankfurtu nad Mohanem, kde už za pár dní začíná autosalon, se představí Seat Leon Cupra R. Pod kapotou bude mít dvoulitrový benzínový čtyřválec s přeplňováním, který posílí výkon na 228 kW (310 koní).

Ano, je to stejně jako u nejrychlejšího Volkswagenu Golf R. Jenže ten tuhle sílu posílá na všechna kola, kdežto Seat se rozhodl, že jemu bude stačit pouze přední náprava. Standardně k tomu používá šestistupňovou manuální převodovku(!), ale kdo chce, bude si moct auto objednat i s DSG. Ovšem v tom případě poklesne výkon na 221 kW (300 koní).

Foto: Seat

Seat Leon Cupra R

Auto poznáte snadno. Bude mít karbonové díly vpředu i vzadu, jako třeba rámečky kolem vstupů vzduchu. Nebo zajímavé jsou některé prvky na karoserii vyvedené v měděné barvě.

Ale to není všechno. Nově je naladěný adaptivní podvozek, nové jsou i velké kotouče Brembo. A samozřejmě nesmí chybět pořádný sportovní výfuk. Kdo bude chtít tohle auto, bude si muset pospíšit. Seat vyrobí jen 799 kusů a v nabídce budou jen tři barvy – šedá, matně šedá a černá a ty ve spojení s výše jmenovanou bronzovou. Cenu sdělí firma později.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám