Hlavní obsah

Nejoriginálnější auto detroitského autosalonu? Nesporně Batmobile Lego

Na autosalonu v Detroitu byla vidět spousta aut. Ale to nejzajímavější bylo určitě to, které zatím neujelo ani metr. Ale kdyby ujelo, to by se zločinci divili. Je to totiž Batmobile složený z lega.

Foto: Chevrolet

Batmobile z lega

Článek

Lego dělá ledacos. Známe hromady aut z této populární skládačky, která jsou v prodeji. Od ferrari, přes porsche až po trabant. Ale tohle auto je trochu jiné. Je totiž v životní velikosti. Postavili ho studenti z Detroit's Cody Rouge, World in Motion a First Lego League. Na auto o rozměrech 1:1 padlo 344 187 kostiček sedmnácti různých barev. Auto je dlouhé 5,1 metru, široké 2,81 m a vysoké 2,1 metru. Celková hmotnost kostiček je 768 kilogramů.

Foto: Chevrolet

Batmobile z Lega

A protože tohle by nikdy nemohlo stát jen tak samostatně, kostičky jsou postaveny kolem velkého hliníkového rámu (sám váží 128 kg). Proč by to nemohlo stát samostatně? Vezměte si, že jen každé jedno kolo váží 45 kilogramů. A to je dost.

Konstruktéři strávili 222 hodin návrhem a 1833 hodin samotným sestavováním. A to není všechno. Kokpit je vybavený posledními výkřiky technologie – má hands-free, Apple CarPlay i Android Auto nebo zabudovanou 4G wi-fi.

Foto: Chevrolet

Batmobile z Lega

Foto: Chevrolet

Batmobile z Lega

Jistě se ptáte, proč tohle vůbec stavěli. Je to proto, že 10 února vstupuje do kin Lego Batman, kde tohle auto (avšak v malém měřítku), hraje jednu z hlavních rolí.

Reklama

Výběr článků

Načítám