Hlavní obsah

Nejlepší servis nabízí podle zákazníků Lexus, Jaguar a BMW

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anket, které mapují spokojenost zákazníků s auty existuje mnoho. Jejich výpovědní hodnota je samozřejmě omezená, nicméně výsledky od J. D. Power mají přeci jen solidní renomé. Jedna z posledních anket zkoumá spokojenost zákazníků s dealerským servisem.

Článek

Nadnárodní studie spokojenosti zákazníků J.D. Power ve svém 29. ročníku ukázala, že nejvíce zákazníků spokojených s dealerským servisem má značku Lexus.

Mezi říjnem a prosincem roku 2008 se průzkumu zúčastnilo celkem 106 059 majitelů či uživatelů osobních vozů s datem výroby mezi roky 2004 a 2008. Studie probíhala v 16 zemích (Austrálie, Kanada, Francie, Německo, Velká Británie, Čína, Indie, Indonésie, Japonsko, Malajsie, Mexiko, Nový Zéland, Filipíny, Jižní Afrika, Taiwan, Thajsko).

Lexus získal celkem 835 bodů z maxima 1000 možných a zařadil se na první místo s náskokem 25 bodů před druhým Jaguarem (810). Na dalších místech se umístily značky BMW (808), Cadillac (806) a Acura (805).

Jaguar skončil na druhé pozici.

FOTO: Jan Sajdl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám