Hlavní obsah

Nehoda Ferrari FXX Evoluzione na videu je vzácnost. Auto utrpělo velké šrámy

Nehod vozů Ferrari je plný YouTube, ale většinou to jsou silniční auta. Dnes máme příležitost se na videu podívat na havárii FXX Evoluzione, vozu ze speciálního programu Ferrari pro nejváženější zákazníky. Auto utrpělo velké šrámy, řidič je v pořádku.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Ferrari (Ilustrační foto)

Článek

Představte si, že patříte k nejváženějším zákazníkům Ferrari. K těm, které automobilka sama osloví s nabídkou na účast v programu FXX. Protože některé nabídky se neodmítají, přijmete a dostanete své vlastní FXX Evoluzione. Několik let s ním jezdíte a nic se mu nestane, všechno je krásné.

Až pak přijde Monza. Velmi rychlý a velmi náročný okruh, na kterém v minulosti zemřela řada závodníků - z Formule 1 např. Jochen Rindt v roce 1970 a Ronnie Peterson v roce 1978. Nepřipouštíte si to, své auto znáte, trať také, máte za sebou dost zkušeností na to, abyste to neposlali do svodidel hned v prvním kole. Přesně to se ale stalo nejmenovanému pilotovi FXX Evoluzione na videu níže. Nehodu si můžete prohlédnout od času 6:48.

V prvním ostrém kole šlápl na brzdy před zatáčkou, všechna kola se zablokovala a vůz napřed prolétl trávou, pak znova přejel trať a zapíchnul se přídí do bariéry z pneumatik.

Přesnou příčinu nehody neznáme, možná byla na voze nějaká závada, možná začal řidič na vlhké trati brzdit až příliš pozdě, možná obojí. Údajně k nehodě došlo už v květnu, ale video bylo zveřejněno až nyní. Poškození auta bylo poměrně velké, ale pilotovi se nic nestalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám