Hlavní obsah

Nečekaně a bez fanfár uvedlo Ferrari nový model

Jmenuje se Portofino a je to nástupce modelu California T. Typické pro něj jsou pevná skládací střecha, vysoký výkon, ale i pohodlí pro každodenní ježdění.

Foto: Ferrari

Ferrari Portofino

Článek

Vzhled auta se hodně přibližuje modelům 812 Superfast nebo GTC4Lusso, ale samozřejmě nezapře ani svého předchůdce. Auto je dlouhé 4,6 metru, široké 1,9 metru a vysoké 1,3 metru a jeho rozložení hmotnosti je velmi dobré – 46 % vpředu a 54 % vzadu.

Foto: Ferrari

Ferrari Portofino

Foto: Ferrari

Ferrari Portofino

Podívejme se ale do jeho útrob. Začneme interiérem, který je velmi elegantní a na pohled i celkem pohodlný. Také GT ve stylu Ferrari. Zajímavý je dotykový displej před spolujezdcem.

Pojďme ještě hlouběji. Pod kapotou je vidlicový osmiválec o objemu 3,9 litru s výkonem 441 kW. Točivý moment má 760 Nm. Zdánlivě se nic moc nezměnilo, ale opak je pravda. Tenhle agregát dostal nové prakticky všechny nejdůležitější části – písty, ojnice, hlavu válců… Z 0 na 100 km/h zrychlí auto za 3,5 sekundy a maximální rychlost je 320 km/h.

Foto: Ferrari

Ferrari Portofino

Auto s celohliníkovým podvozkem (to je velká novinka) pak má také sníženou spotřebu. Pravděpodobně právě díky tomu, že by vůz měl být výrazně lehčí. Takže informace o spotřebě hovoří o 10,5 litru na 100 km v kombinovaném provozu.

Víc toho zatím Ferrari neřeklo a fotek je zatím také málo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám