Hlavní obsah

Nadšenci s automobily do tří tisíc korun jedou kolem republiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest aut s pořizovací cenou do 3000 korun se v sobotu vydalo z pražské Hostivaře na osmý ročník expedice Scrab, cestu kolem hranic celé České republiky. Během osmi dní je čeká cesta dlouhá 2211 kilometrů, cíl cesty je opět v Praze. Letos musí účastníci Expedition Scrab dodržovat protiepidemická opatření. Start byl kvůli pandemii posunut, původně se mělo vyjet na konci února.

Foto: ČTK

Start expedice Scrab 2021.

Článek

Osmého ročníku recesistické akce se účastní deset lidí, jedna posádka kvůli koronaviru odpadla. Všichni účastníci museli před odjezdem projít testováním na koronavirus. Pořadatelé s sebou vezou dezinfekci, roušky i respirátory. K zajištění rozestupů budou sloužit kartony i provázky.

„Budeme dodržovat to, co by se mělo, nestýkáme se s jinými lidmi, museli jsme zrušit třeba i promo zastávky ve městech,“ řekl pořadatel Janis Chadzopulos.

Na opravy svých aut mají jednotlivé posádky maximálně 1000 korun. Pokud by oprava tuto částku měla přesáhnout, posádka končí. Členové posádky si pak mohou v případě zájmu přesednout do jiného auta a cestu dokončit s ostatními účastníky.

Expedition Scrab symbolicky odstartovala i v den původně plánovaného startu, tedy 27. února. Kvůli platným vládním opatřením ale nebylo možné cestovat mezi okresy. „Jeli jsme tedy na chatu, kde jsme je protáhli bahnem, proběhlo záškodnictví a podobně,“ řekl Chadzopulos. I tehdy museli být všichni členové výpravy testováni, i když šlo jen o víkendovou akci.

Běžně cestu autům komplikují ledem pokryté nebo zasněžené silnice, nyní v květnu ale již budou cesty průjezdné. Pořadatelé tak očekávají, že cesta bude rychlejší a mnohem snazší.

„Budeme tak mít více zábavy a vyžití pro posádky,“ uvedl druhý z pořadatelů Libor Kalina. Pořadatelé zajistili pro účastníky pronájmy ubytovacích objektů, dvakrát budou během následujícího týdne spát v autech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám