Hlavní obsah

Na kodiaq chybí zadní sedačky, téměř hotová auta čekají na parkovišti

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto musí na odstavném parkovišti v Lysé nad Labem skladovat desítky nových modelů Kodiaq bez zadních sedadel, protože dodavatel je nestačí dostatečně rychle vyrábět. Několik vozů, kterým chybí už jen zadní sedadla, je odstaveno také v areálu závodu v Kvasinách.

Foto: ČTK

Škody Kodiaq bez zadních sedaček na odstavném parkovišti v Lysé nad Labem.

Článek

Podle týdeníku Škodovácký odborář se kvůli nedostatku zadních sedadel zvyšují celkové náklady na výrobu modelu Kodiaq. Odboráři uvádějí, že se zvyšují téměř o milión eur (zhruba 26 miliónů korun), což je částka, kterou musí automobilka vyčlenit na skladování aut a domontování chybějících sedadel. Situaci firma neřeší poprvé, s dodávkami zadních sedadel od firmy Adient měla Škodovka podle odborářů problémy již v červnu.

„Jedná se o kapacitní problém jednoho z našich dodavatelů. Touto situací se intenzivně zabýváme, aby se dotčené vozy co nejrychleji dostaly k zákazníkům," řekla mluvčí automobilky Kamila Biddle. Firma Adient působí jak v Mladé Boleslavi, tak i v Kvasinách na Rychnovsku, kde má Škoda Auto svůj druhý výrobní závod. V Boleslavi je hala Adientu přímo v areálu automobilky.

SUV Kodiaq začala automobilka prodávat na začátku letošního roku, pro letošek je v tuzemsku vyprodaný. Do konce července firma dodala 37 100 kodiaqů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám