Hlavní obsah

Můžeme novou astru dostat tam, kde jsme ji chtěli mít, říká šéfdesignér Opelu

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmá generace Opelu Astra bude sdílet základy s kolegy z nové stáje, tedy zejména s příštím Peugeotem 308. Zároveň však z Rüsselsheimu zní, že novinka bude mnohem odvážnější než předchůdci. Mají totiž mít mnohem větší svobodu, než tomu bylo pod General Motors.

Foto: Opel

Současný Opel Astra (2015)

Článek

Po malé corse je astra dalším tradičním modelem Opelu, který v příští generaci čeká kompletní přechod na techniku skupiny PSA. Novinka má být představená v příštím roce na inovované modulární platformě, která umožní i plug-in hybridní pohon. Stejně jako u nového Peugeotu 308.

Opel Corsa, nebo Peugeot 208? Souboj dieselových sourozenců

Testy

Z Opelu však zní, že ve vývoji mají větší svobodu než za dob, kdy značka patřila pod koncern GM. „Jakmile jsme se stali součástí skupiny PSA, měl jsem příležitost jen přemýšlet o tom, jakou chceme, aby značka byla,” řekl pro britský Autocar Mark Adams, šéf designu automobilky s tím, že tuto svobodu mu dal šéf skupiny Carlos Tavares.

„Během vývoje jsme měli dostatečnou svobodu vzít astru tam, kam jsme vždy chtěli jít,” pokračuje Adams.

Designově má pak nová astra kráčet ve šlépějích nedávno představeného crossoveru mokka. Značka s bleskem ve znaku už dříve avizovala, že nový styl přídě zvaný Vizor zdědí i další modely.

Nejen elektromobil. Nový Opel Mokka přijíždí i se spalovacími motory

AutoMoto

„To, čím je nová mokka pro svůj segment, bude reprezentovat i astra,” řekl Adams s tím, že zároveň nechtějí brát stejný design jen do nové karoserie. „Tyto modely budou spojovat klíčové prvky, ale zejména odvaha,” uvádí v době, kdy Opel Astra po několik generací platí za spíše umírněný, konzervativní hatchback.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový Peugeot 308 má dorazit příští rok

V kontextu běžných životních cyklů dnešních vozů nižší střední třídy je sedmiletý peugeot 308 druhé generace už dědečkem. Nové vydání má dorazit příští rok,...

Výběr článků

Načítám