Hlavní obsah

MPV nemusí být mrtvá, Hyundai poodhaluje futuristický model Staria

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkoprostorové vozy jsou na ústupu a pod tlakem úspěšného segmentu SUV, ovšem Hyundai slibuje budoucí velký rodinný vůz. Model nese název Staria a podle prvních fotografií má velmi netradiční design.

Foto: Hyundai

Hyundai Staria

Článek

„Staria je nová modelová řada značky Hyundai v segmentu MPV, která zahájí novou éru mobility,“ řekl SangYup Lee, viceprezident společnosti Hyundai. Z první upoutávky na nové MPV je však velice těžké soudit, co s modelem Staria Korejci smýšlí.

Zatím není jasné, jestli Staria nahradí model Carnival, dodávku H1, nebo se stane zcela svébytným vozem. Odhadnout teď ani nelze, zda půjde o elektromobil, či vůz se spalovacím motorem. Jedno je ale jisté, podobně odvážně tvarovaný rodinný dostavník na trhu nenajdete.

Ostrý crossover Hyundai Kona N shazuje maskování

AutoMoto

Staria má obří masku, rozdělené světlomety a kapotu, která splývá s okenní a střešní linií. Boční prosklení je opravdu velkorysé, záď je pak prakticky řešená, ale zaujmou rozměrné vertikální LED svítilny.

Hyundai nabízí i pohled do interiéru. Horizontální výdechy ventilace připomínají designový jazyk nastolený novým tucsonem, dominantou je nicméně obří, a zjevně prohnutý, displej informačně-zábavního systému. Počítá se rovněž s luxusním obsazením s komfortními křesly ve druhé řadě.

Šílené MPV s motorem z formule 1 se dočkalo virtuálního znovuzrození

AutoMoto

Automobilka slibuje více informací v následujících týdnech. Uvádí, že se novinka dostane na „vybrané trhy”. Zda půjde i o český není jasné, nicméně o první informace o novince se dělí i tuzemské zastoupení značky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám