Hlavní obsah

Motorkáři se sjeli do Hamburku

– HAMBURK

Desítky tisíc motorkářů z celé Evropy oslavilo v neděli Hamburku 100. výročí vzniku kultovního motocyklu Harley-Davidson. Víkendová party vyvrcholila slavnostní jízdou elegantními čtvrtěmi Hamburku. Motorkáři vytvořili kolonu dlouhou 20 kilometrů.

Foto: Václav Vlasák

Ve velkém průvodu Karla IV., který do Kadaně dorazí v sobotu 25. srpna, se objeví i šašci a klauni. Některým ani císařský majestát není svatý.

Článek

V neděli vyvrcholila tradiční sešlost motorkářů, která začala v pátek a přivedla do Hamburku vlastníky harleyů a jejich fanoušky z Německa, Francie, Itálie, Skandinávie a dalších zemí. Motorkáři zaplavili hotely i improvizované kampy v městských parcích. Na slavnosti živě vyhrávalo 24 kapel, promítaly se filmy z historie slavné značky, motorkáři se předháněli v dovednostních soutěžích, pivo teklo proudem a k vidění tradičně byly krásné ženy oblečené v kůži i nahoře bez.

Víkendová sešlost byla součástí oslav, které firma u příležitosti svého 100. výročí založení pořádá po celém světě. Závěrečná party Harley-Davidson se uskuteční v srpnu v Milwaukee v americkém státě Wisconsin. Harley-Davidson je více než jen motocykl, stal se symbolem určitého životního stylu.

Podle policie se velká sešlost motorkářů obešla v podstatě bez incidentů. Jen v pátek byl 43letý jezdec vážně zraněn projíždějícím vozem.

Reklama

Výběr článků

Načítám