Hlavní obsah

Mostecký autodrom dostane nový povrch

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOST

Zatímco na konci února na mostecké trati ještě testovaly některé týmy závodní techniku pro letošní okruhovou sezónu, ve druhé březnové dekádě už byly na zdejší trati k vidění zcela jiné stroje.

Článek

V polovině měsíce byla zahájena avizovaná rekonstrukce dvou třetin povrchu trati autodromu Most. Jde o technicky i finančně náročnou investiční akci, která by ovšem měla zaručit, že kvalita tamní trati si zachová konkurenceschopnost.

Letos v srpnu mostecký autodrom oslaví čtvrtstoletí od prvního zkušebního závodu. "Zajímavostí je, že ve výběrovém řízení jsme nakonec vsadili na německého dodavatele, protože jde o společnost, která má dlouholeté zkušenosti právě s realizací extrémně namáhaných komunikací," řekl sportovní ředitel okruhu Michal Marek. "Němečtí kolegové mají za sebou například úspěšnou rekonstrukci trati na Sachsenringu blízko Chemnitz. Tam se mimo jiné jezdí i světový šampionát MotoGP.

Celá akce začala odstraněním starých obrubníků a vytyčením nového povrchu. Následovalo postupné odfrézování starého povrchu v několika vrstvách. Nový povrch dostane i paddock mosteckého okruhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám