Hlavní obsah

Mitsubishi Lancer dostal páté dveře, teď je z něj Sportback

Novinky, maž

Evropané mají obecně raději pětidvéřové hatchbacky než sedany, na což pochopitelně reagují i automobilky. Například Subaru udělalo hatchback z Imprezy, svého nejznámějšího sedanu. Mitsubishi to vyřešilo šalamounsky: nabízí Lancer ve verzi sedan a nově i jako hatchback. Můžete si tedy vybrat, které verzi dáte přednost.

Článek

Nový Lancer Sportback se ve světové premiéře představí začátkem října na autosalonu v Paříži. Mitsubishi chce, aby Evropané brali Lancer jako dynamické auto a tomu odpovídá i vzhled, který má k některým usedlým evropským autům z nižší střední třídy docela daleko. Pravdou ovšem je, že v případě již prodávaného sedanu jste si museli dokoupit sportovní paket, jinak auto nevypadalo tak šmrncovně.

Lancer hatchback je oproti sedanu o 1,5 cm delší, velikost zavazadlového prostoru je v základním uspořádání pouze průměrných 344 litrů, po sklopení zadních sedadel nabídne 1 394 litrů.

:. Hatchback měří na délku 4585 mm. Foto: Mitsubishi

V nabídce motorizací se objeví všechny motory, které japonský výrobce nabízí u sedanu. Tedy dva benzínové - 1,5 (109 k) a 1,8 (143 k) a turbodiesel 2,0 TDI (140 k), která Mitsubishi dodává koncern Volkswagen. Mitsubishi vyvíjí vlastní turbodiesel, do vozidel by se měl začít montovat příští rok.

Mitsubishi Lancer Sportback se začne prodávat letos na podzim, podíl verzí sedan vs. hatchback odhaduje japonský výrobce na 30:70.

Reklama

Související témata:

Související články

Mitsubishi Lancer v ČR od 449 900 Kč

Mitsubishi ve čtvrtek slavilo, a to hned dvojnásobně. Auto Palce Spořilov totiž otevřel nové centrum pro prodej vozů Hyundai a Mitsubishi a navíc se zde poprvé...

Mitsubishi Outlander dostane dvě spojky

Japonský výrobce hodlá do svého modelu Mitsubishi Outlander zabudovat převodovku se dvěma spojkami. Premiéra se chystá na zářijový pařížský autosalon....

Výběr článků

Načítám