Hlavní obsah

Mini upravilo svůj ikonický model na elektrický pohon

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britské Mini přivezlo do amerického New Yorku na právě probíhající autosalon nablýskané klasické červené mini autíčko z poloviny 20. století. Auto vypadá, jako kdyby právě sjelo z tovární linky, přesto přináší jedno zklamání. Znovu se vyrábět bohužel nebude, vznikl jenom jeden kus.

Foto: Mini

Mini Electric (2018)

Článek

Mini dnes vyrábí kde co, včetně tolik módních SUV či crossoverů. A třebaže klasicky třídveřový model vám automobilka také nabídne, ducha původního skutečně miniaturního auta v něm už nenajdete.

Třímetrové auto už znovu ani nevznikne - a to ani v limitované edici. To, co Mini přivezlo na newyorský autosalon, vzniklo pouze v jediné kopii. Pod kapotou je blíže neupřesněný elektrický motor.

Podrobnější technické údaje Mini nedoplnilo, takže dojezd, dobu nabíjení či výkon motoru se veřejnost nedozví.

Foto: Mini

Mini Electric (2018)

Jako základ posloužil pečlivě zrenovovaný exemplář jednoho z posledních modelů klasického Mini Cooperu (vyráběl se v letech 1959 - 1976, vznikly tři řady).

Červený lak karoserie je doplněn o kontrastní bílou střechu a charakteristické pruhy na kapotě se žlutým logem Mini Electric v emblému značky a na středech kol. Vpředu jsou pak čtyři přídavné světlomety.

Foto: Mini

Mini Electric (2018)

Foto: Mini

Mini Electric (2018)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám