Hlavní obsah

MINI roste

Novinky, aak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/FRANKFURT NAD MOHANEM

Na 61. mezinárodním autosalónu ve Frankfurtu nad Mohanem se ve světové premiéře představila studie MINI Concept. Třídveřové kombi zaujme svým dravým stylingem, stejně jako současná generace legendárních vozů, jejíž náhrady se však dočkáme až kolem roku 2008.

Článek

Čelní partie doznaly decentních změn. Sešikmení "čumáku" je menší a oválné světlomety více zkosené. Jinak se toho mnoho nezměnilo. U BMW, pod kterou MINI spadá, se v pojetí pravděpodobného nástupce této legendy drželi hesla méně někdy znamená více.

Nastupování do MINI Concept je díky 1,6 metru širokým předním dveřím více než snadné. A když k tomu doplníme otočná přední sedadla, pak je to hračka. Lahůdkou je pak otevírání zavazadlového prostoru. Dvojice dveří je dělená vertikálně a úhel otevření je opravdu velký. Přístup do zavazadlového protoru je tím pádem velkorysý.

Pod kapotou je zážehový čtyřválec o objemu 1598 ccm disponující výkonem 125 kW při 6000 otáčkách za minutu. Tedy jednotka, která je dobře známá z MINI Cooper S. Nejvyšší točivý moment má hodnotu 220 Nm při 4000 ot./min. Hatchback tento motor rozdovádí až na 214 km/hod, v případě cabria až na 222 km/hod.

Pro rok 2006 připravili u Mini tři nové verze stávající generace. Vedle standardního provedení budou mít zákazníci na výběr z MINI Seven, MINI Park Lane a MINI Checkmate. Ke koupi budou lákat novými barvami, upraveným interiérem včetně nových materiálů s novým designem litých kol.

Anketa

Oznámkujte design studie MINI Concept.
1
77,2 %
2
9,6 %
3
5 %
4
2,3 %
5
5,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 438 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám