Hlavní obsah

Mini nabízí středové krytky kol, které se za jízdy neotáčí

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna britská značka z portfolia Bavorů se inspiruje u druhé. Jinak řečeno, středové kryty kol, které se za jízdy neotáčí, už nemá jen Rolls-Royce. Objednat je lze v rámci příslušenství i k vozům Mini.

Mini představuje středové kryty kol s pevnou pozicíVideo: Mini

 
Článek

Je to až magický efekt, se kterým přišla v roce 2004 první novodobá generace Rolls-Royce Phantom. Středové krytky kol se za jízdy neotáčí, ale zůstávají stát. V principu je to přitom jednoduché, stačí ložisko a závaží.

Nyní si něco takového můžete oficiálně dopřát i u Mini. K dispozici je sada s nápisem automobilky, ale i logem John Cooper Works. V případě vozu Rolls-Royce je celý mechanismus skryt za sklem, kdežto u Mini s krytkami lze otáčet klidně i prsty.

Foto: Mini

Krytky jsou součástí katalogu příslušenství.

Sada čtyř krytek přijde v oficiálním e-shopu automobilky na 70 eur, k dispozici budou přibližně za přepočtených 1814 korun i u českých dealerů. Plovoucí krytky jsou zřejmě v módě, letos totiž podobnou položku zařadil do příslušenství i Volkswagen.

Anketa

Pořídili byste si středové krytky kol, které se neotáčí, na svůj vůz?
Ano
40,1 %
Ne
59,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 571 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám